دعوای الزام به اخذ پایان کار ساختمان + طرح دعوا و مدارک

نحوه الزام به اخذ گواهی پایان کار

بعد از این که عملیات ساختمانی تمام شد، مالک موظف است نسبت به دعوای الزام به اخذ پایان کار ساختمان اقدام کند. در صورتی که ساختمان به شهرداری بدهی نداشته باشد و یا خلافی در فرایند ساخت و ساز انجام نشده باشد، شهرداری گواهی پایان کار ساختمان را صادر خواهد کرد. البته همانطور که اشاره شد این کار باید از جانب مالک رسمی و یا نماینده قانونی وی انجام بگیرد.

در مواقعی که عملیات ساختمانی بر اساس قرارداد مشارکت بین مالک و سازنده انجام بگیرد، معمولا مالک به سازنده برای این کار وکالت نامه کاری می دهد. در این شرایط الزام به اخذ گواهی پایان کار بر عهده سازنده خواهد بود. در صورتی که ملک به فروش رسیده باشد و یا به موجب قرارداد مشارکت در ساخت، ساخته شود و بدون گواهی پایان کار ساختمان باشد، دعوی الزام به اخذ گواهی پایان کار می تواند از سوی فرد ذینفع مطرح گردد.

برای مشاوره با وکیل مشارکت در ساخت مجرب با ما تماس بگیرید:

دعوای الزام به اخذ گواهی پایان کار

خواهان در دعوای الزام به اخذ پایان کار کسی خواهد بود که اخذ گواهی پایان کار به نفع او می باشد. به عنوان مثال خریدار ملک نوساز بدون گواهی پایان کار و یا خریدار ملکی که مدت اعتبار گواهی پایان کار آن به اتمام رسیده است.

در این قبیل دعاوی خوانده به کسی گفته می شود که طبق قرارداد و قانونا گرفتن گواهی بر عهده وی می باشد. در صورتی که خوانده از اجرای تعهدات خود در این خصوص امتناع کند، دعوی الزام به اخذ گواهی از سوی خواهان علیه خوانده مطرح می گردد.

البته باید اشاره کنیم که برای اخذ گواهی پایان کار ساختمان، پس از اتمام مراحل ساخت و ساز باید اقدام نمود. در این زمان با پرداخت بدهی ها و در صورت وجود خلافی به شهرداری می توان نسبت به صدور این گواهی از سوی شهرداری اقدام کرد. شهرداری برای صدور این گواهی باید ساختمان را با نقشه تایید شده آن مورد بررسی قرار دهد.

همانطور که میدانید کاربری ساختمان در مرحله نهایی و در این گواهی تعیین خواهد شد. در حقیقت با دریافت این گواهی می توان گفت عملیات ساخت و ساز به پایان رسیده است.

گواهی پایان کار چیست؟

طبق گفته وبسایت AplusTopper :

گواهی پایان کار همانطور که از نامش پیداست مدرکی رسمی است که در پایان یک پروژه یا کار توسط مدیر پروژه یا پیمانکار صادر می شود. به عبارت دیگر، از این سند برای شهادت دادن به این موضوع استفاده می شود که کار روی یک پروژه خاص طبق یک قرارداد یا توافق نامه تکمیل شده است.

دعوای الزام به اخذ پایان کار
دعوای الزام به اخذ پایان کار

گواهی طرح دعوا چیست؟

اگر مخواهید بدانید گواهی طرح دعوا چیست باید بگویم که گواهی طرح دعوا یا Certificate of Service، یک اسناد رسمی است که توسط صادر کننده قضایی یا وکیل به طرفین دعوای قضایی ارائه می شود. این گواهی نشان می دهد که یک نسخه از دعوا یا سند قضایی مربوطه، به شخص یا شرکت مقابل سرو شده است و طرف مقابل مطلع شده است. این گواهی معمولاً حاوی تاریخ، زمان و محل سرویس می باشد و دارای توقیع و نام وکیل یا مسئول صادر کننده است.

در بسیاری از سیستم های حقوقی، شرایط قانونی وجود دارد که قوانین سرویس را تعیین می کند و طرفان باید اثبات کنند که مدارک یا سندی که در دادخواست خود استفاده می کنند، به درستی و به صورت مشروع به طرف مقابل ارائه شده است. گواهی طرح دعوا در این مورد برای اطمینان از رعایت قوانین سرویس استفاده می شود.

به طور کلی، تا زمان ارائه گواهی طرح دعوا، دعوای قضایی به طور رسمی شروع نمی شود و طرف مقابل ممکن است در صورت عدم دریافت سرویس صحیح، اعتراض کند. به عبارت دیگر، این گواهی نقش مهمی در اطمینان حاکمیت قانون و حفظ حقوق طرفین دارد.

اگر میخواهید درمورد دعاوی مطالبه خسارت بیشتر بدانید کلیک کنید.

مدارک لازم جهت طرح دعوای پایان کار

برای طرح دعوا پایان کار در دعوای الزام به اخذ پایان کار به مدارک زیر نیاز است:

  1. اصل سند مالکیت
  2. مدارک هویتی از قبیل کارت ملی و شناسنامه مالک
  3. ارائه تسویه فیش نوسازی و عوارض شهرداری
  4. قولنامه و یا مبایعه نامه

مراحل قانونی دعاوی اخذ پایان کار چه مواردی است؟

دعوی الزام به اخذ گواهی پایان کار را می توان در گروه دعاوی ملکی حقوقی دسته بندی نمود که مراحل خاصی دارد. برای طرح این دعوی نخست خواهان دادخواستی تنظیم خواهد کرد که در آن به تعهد خوانده در مورد الزام به اخذ گواهی پایان کار اشاره نماید. این دادخواست باید به ثبت برسد تا بتوان آن را در دادگاه مورد رسیدگی قرار داد.

برای ثبت این دادخواست، خواهان و یا وکیل وی باید با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و پرداخت هزینه آن، اقدام به ثبت دادخواست بنماید. البته پس از طرح دعوی، خواهان باید در دادگاه حاضر شده و در مورد دعوی توضیحات مورد نیاز را ارائه دهد. سپس باید مدارکی را که در این خصوص دارد را برای دفاع از حقوق خود به دادگاه ارائه دهد. در پایان در دادگاه حقوقی به آن رسیدگی شده و حکم صادر می گردد.

در پایان مراحل رسیدگی به پرونده، دادگاه حکم خود را صادر کرده و پس از اعلام قطعیت، حکم جنبه اجرایی می یابد. برای این منظور خواهان می تواند تقاضای صدور حکم اجرایی از دادگاه صادرکننده حکم بنماید. پس از این که این حکم به خوانده و متعهد ابلاغ گردد وی تا 30 روز مهلت دارد تا در مورد اجرای حکم دادگاه، اقدامات لازم را انجام دهد.

اگر فرد متعهد و یا همان خوانده به تعهدات خود در مدت معین عمل نکند خواهان می تواند وارد عمل شده و نسبت به اخذ گواهی پایان کار ساختمان، اقدامات لازم را انجام دهد و در پایان هزینه های مربوطه را از شخص متعهد دریافت نماید.

پیگیری چنین دعاوی ممکن است زمان بر بوده و پروسه پیچیده ای داشته باشد. توصیه می کنیم برای چنین مواردی از یک وکیل ملکی شیراز کمک بگیرید.

دعوای الزام به اخذ پایان کار
گواهی طرح دعوا چیست

نکات مهم در دعاوی ملکی اخذ گواهی پایان کار

  • یکی از ارکان اصلی در طرح دعاوی الزام به اخذ گواهی پایان کار، طرح دعوی است. به عبارتی در این دعاوی طرف دعوا را می توان سازنده ای دانست که با توجه به قرارداد مشارکت در ساخت موظف است این گواهی را دریافت کند و یا حتی می تواند فروشنده ای باشد که با توجه به قرارداد بیع، موظف است این گواهی را دریافت کند.
  • مورد دیگر این است که برای دریافت پایان کار از سوی فروشنده باید خریدار ثمن قرارداد را پرداخت نماید. در صورتی که خریدار این مبلغ را پرداخت نکند، پس می توان گفت وی به تعهدات خود عمل نکرده است. در این شرایط طرح دعوای الزام به اخذ گواهی پایان کار نیز منتفی خواهد بود.

همچنین بخوانید: نحوه فروش ملک ورثه ای

مدارک لازم اخذ دعوای پایان کار

برای این که خواهان بتواند دعوای خود را در دادگاه طرح و تقاضای رسیدگی نماید باید مدارک مورد نیاز را جمع آوری و به دادگاه ارائه دهد. این مدارک عبارتند از:

  1. مدارک هویتی شخص خواهان از قبیل کارت ملی و شناسنامه
  2. هر گونه قرارداد ملکی که بین طرفین منعقد شده باشد از قبیل قرارداد مشارکت در ساخت و یا مبایعه نامه
  3. سند مالکیت
  4. هر گونه سندی که قابل رسیدگی در این خصوص باشد.

مهلت اخذ پایان کار ساختمان

در سال های قبل و تقریبا تا سال 1349 برای اعتبار گواهی پایان کار ساختمان 6 ماه در نظر گرفته می شد. البته این مدت در سال های بعدی و برای تامین رفاه بیشتر به یک سال افزایش یافت که اکنون گواهینامه های پایان کار دارای اعتبار یک ساله هستند که از تاریخ صدورشان این مدت شروع می گردد.

معمولا مسائل حقوقی برای بسیاری از افراد امری دشوار، پیچیده و کسل کننده است که در صورت نداشتن تجربه کافی می تواند به ضرر افراد تمام گردد. در چنین شرایطی مراجعه به وکیل ملکی شیراز و مشورت با وی می تواند بسیاری از مسائل پیچیده حقوقی را سهل تر نماید.

این مقاله را برای دیگران ارسال کنید

Telegram
WhatsApp

سایر مطالب

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش مسائل حقوقی املاک

به طور مستمر مقالات علمی یا ویدئوهای آموزشی در سایت بارگذاری خواهد شد تا دانش حقوقی و عملی کاربران گرامی افزایش یافته و در موارد مشابه از آنها استفاده کنند.

تهیه گزارش از پرونده جریانی دادگاه

مطالعه و بررسی اوراق پرونده و دلایل و مدارک طرفین در پرونده و ارائه راهکار منطقی و مناسب جهت دفاع در جلسات رسیدگی دادگاه

درخواست تنظیم قرارداد ملکی

با بررسی مسائل حقوقی مرتبط با ملک، قراردادی نگارش می شود که حتی الامقدور مخاطرات جانبی در نظر گرفته شود تا اختلافات احتمالی به حداقل برسد.

ارزیابی اسناد و مدارک

با مراجعه حضوری به مراجع ذیصلاح از جمله اداره ثبت اسناد و املاک و یا شهرداری و یا از طریق سایت و لینک معرفی شده از طریق اداره ثبت اسناد و مطابقت آن ها با اسناد موجود؛ اصالت مدارک ،ارزیابی و مورد بررسی قرار می گیرد.

وکالت در دعاوی ملکی

جهت درخواست وکالت در دعاوی مرتبط با املاک ، ابتدا با شماره تلفن: ۰۹۱۷۳۲۸۲۴۸۸ تماس گرفته یا در واتساپ پیام دهید، تا در سریعترین زمان ممکن، مسئول دفتر با ارسال پیامک، ضمن اعلام آدرس، تاریخ و ساعت مشاوره حضوری را جهت بررسی حضوری موضوع و یا بررسی مدارک به شما اعلام نمایند.

مشاوره تخصصی ملک

مشاوره تخصصی ملک