اجور معوقه و راهکارهای مطالبه و اخذ اجور معوق از مستاجر

اجاره معوقه

اجور معوقه مستاجر و دریافت آن یکی از چالش هایی است که مالکین با آن سر و کار دارند. در صورتی که هر یک از مستاجرین، اجاره بهای خود را در زمان مقرر پرداخت نکند، آن را به نام اجور معوقه می شناسند. در چنین شرایط اغلب مالکین و موجرین با مراجعه به دادگاه، برای دریافت و مطالبه حقوق خود اقدام می کنند. در این زمینه حضور وکلای کاردان نیز همیشه چاره ساز بوده و وصول اجور معوقه را سریع تر می کند. برای رسیدگی به این قبیل پرونده های حقوقی باید حتما به قوانین مربوط به دعاوی ملکی حقوقی آشنایی داشته باشید.

برای رسیدگی به این حقوق قانونی باید حتما به ماده قانونی های موجود در این حوزه دقت داشته و پیش از مراجعه به دادگاه در این خصوص اطلاعات لازمه را به دست آورید. به این ترتیب رسیدگی به پرونده های موجود به سهولت انجام می گیرد.

برای مشاوره با بهترین وکیل ملکی شیراز در راستای اخذ اجور معوقه از مستاجر با ما در تماس باشید:

اجور معوقه – اجاره معوقه چیست؟

اجاره معوقه به منزله جمع اجرت است که به تعویق افتاده و پرداخت آن دیرتر از زمان مقرر انجام می شود. در صورتی که چندین ماه اجاره بها به عقب بیفتد، از عبارت جمع اجور استفاده می شود. بر مبنای قوانین تعریف شده برای املاک اجاره ای، هر یک از مستاجرین باید حتما اجاره بهای عقب افتاده خود را به موقع به مالک پرداخت کنند. در غیر این صورت از قوانین مربوطه سرپیچی شده و پیگرد قانونی برای افراد به دنبال دارد.

بر مبنای اجاره نامه های قانونی که بین دو طرف مالک و مستاجر ثبت می شود، در تاریخ مقرر هر ماه مستاجر موظف به پرداخت هزینه هایی به مالک است که قرارداد فی مابین را تثبیت می کند. در صورتی که مستاجر نتواند، در موعد مقرر اجاره نامه مربوطه را بپردازد، مالک برای وصول اجاره به تعویق افتاده خود به بنگاه معاملاتی مربوطه مراجعه کرده و یا با تذکرات لفظی مشکل را حل می کند. اما در صورت حاد شدن مشکل، به دادگاه ذی صلاح مراجعه کرده و برای حل مشکلات ایجاد شده از این طریق اقدام می کند.

تعهدات مستاجر نسبت به اجور معوقه و اجاره به تعویق افتاده

برای رسیدگی به اجاره به تعویق افتاده قوانین به خصوصی تصویب شده اند که بر مبنای آن ها تعهدات مستاجر به اجور معوقه مشخص می شود. در ماده قانونی 490 مدنی در این باره ذکر شده که مستاجر می بایست در زمان تعیین شده مبلغ مقرر را به مالک پرداخت کند. تا قبل از زمان تعیین شده در قرارداد مستاجر هیچ پرداختی به موجر نخواهد داشت.

همچنین بخوانید: اجرت المثل ایام تصرف

در قراردادی که در خصوص تعیین تعهدات مستاجر نسبت به اجور ثبت می شود، در خصوص بازه های زمانی پرداخت اجاره نیز نکاتی ذکر می شود، مثلا تاریخ پرداختی هر ماه به دقت مشخص می شود. همچنین پرداخت ماهانه یا سالانه اجاره نامه نیز در قرارنامه های مربوطه ذکر می شود. در این زمینه تعیین انقضا اجاره ملک، روش های پرداخت اجاره بها و… نیز مورد توجه قرار داشته و در قرارداد مربوطه درج می شود. با وجود تمام قوانین تصویب شده در این حوزه، همواره مشکلاتی در زمینه اجاره معوقه و دریافت آن از مستاجر وجود دارند که باید به آن ها رسیدگی شود.

نحوه مطالبه اجور معوقه

اجور معوقه با روش های به خصوصی مطالبه و محاسبه می شوند.

طبق گفته سایت RentPrep اجور معوقه بر اساس روزی که اجازه هر ماه پرداخت میشود محاسبه میشود که اکثر صاحبخانه ها آن را در اول ماه قرار میدهند اما اگر در قرارداد شما تاریخ متفاوتی ذکر شده باشد، ممکن مبلغ متفاوتی بدست آید.

در بخش اول برای رسیدگی به این شکایات باید حتما طرح دعوی مورد نظر را به دادگاه ذی صلاح برده و در این زمینه اقدامات قانونی مورد نظر را انجام دهید. خواهان یا موجر می تواند، در طرح دعوی خود وصول اجاره های معوقه را از دادگاه مربوطه درخواست کند. در صورتی که جمع اجور معوقه تا 20 میلیون تومان تعیین شود، برای رسیدگی به شکایات مربوطه به شورای حل اختلاف نزدیک به محل مراجعه می شود. به این شکایات در سازمان شورای حل اختلات رسیدگی شده و احقاق حقوق مالک به نحو احسن انجام می گیرد.
تقاضای دریافت اجاره معوقه برای مبالغ بالاتر از بیست میلیون تومان در دادگاه های ذی صلاح در محل مورد نظر مطرح می شود. در صورتی که محل وقوع یک ملک در شهرستان تبریز باشد و مالک و مستاجر در شهری دیگر حضور داشته باشند، باید هر دو برای رسیدگی به پرونده مورد نظر به تبریز آمده و در دادگاه ها یا شورای حل اختلاف شهر محل وقوع ملک به پرونده رسیدگی کنند. به این ترتیب نتیجه دادگاه در کوتاه ترین بازه های زمانی به دست می آید.

اجور معوقه چیست
اجاره معوقه

طرح دعوای در دادگاه برای مطالبه اجور معوقه از مستاجر

اجور معوقه با ارائه دادخواست های رسمی به مراجع ذی صلاح پرداخت خواهند شد. در این زمینه باید حتما به طرح دعوی خود دقت داشته باشید. در طرح دعوی باید چند فاکتور اساسی را به دقت درج کرده و به این موارد دقت داشته باشید. در این میان می توان به مرجع رسیدگی کننده اشاره کرد که باید با شماره شعبه در دادخواست های رسمی مربوطه درج شود. نام خواهان و خوانده و خواسته های مربوطه نیز در این زمینه ذکر شده و از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند.
برای دریافت اجاره به تعویق افتاده باید به مبلغ تعویق افتاده نیز در نامه های طرح دعوی اشاره داشته باشید و به صورت دقیق و با ذکر عدد و رقم آن ها را مطرح کنید. به طور مثال در طرح دعوی مورد نظر ذکر شود:

اجورمعوقه ماهيانه 000/500/1 ريال از تاريخ 26/10/95 الی تاريخ تقديم دادخواست 000/500/200/1 ریال. با ذکر کلیه این نکات دریافت این معوقات به سهولت انجام خواهد شد.

مدارک و مستندات لازم برای دریافت اجاره معوقه

اجور معوقه با ارائه مدارک کامل و مستندات مربوطه وصول می شوند. در این خصوص باید به همراه دادخواست طرح دعوی مربوطه، کلیه مدارک خواسته شده را نیز به دادگاه ارائه دهید و به این ترتیب بهترین خدمات را دریافت کنید. برخی از این مدارک را در زیر مشاهده می کنید:

  • تصاویر اوراق شناسایی

    برای این که به اجاره معوقه خود برسید باید اوراق شناسایی مربوط به مالک ارائه شده و به این ترتیب شناسایی او با استفاه از مدارک قانونی انجام شود. این مدارک شناسایی با مدارک مربوط به ملک مورد نظر مطابقت داده می شود.

  • تصویر مربوط به اجاره نامه تنظیمی

    اجاره به تعویق افتاده بر مبنای مدارکی تعیین می شود که بین مالک و مستاجر به امضا رسیده اند. این قراردادهای رسمی در مدارک مربوط به شکایات مطالبه اخذ اجاره ضمیمه شده و از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند.

  • تصویر مربوط به سند مالکیت

    مالک برای ارائه شکایت خود به دادگاه های ذی صلاح یا شورای حل اختلاف باید پیش تر مالکیت خود را در خصوص ملک اجاره داده شده مشخص کند. برای این منظور باید حتما مدارک مربوطه را ضمیمه پرونده و طرح دعوی خود کند.

اگر میخواهید در مورد دعوای مطالبه خسارت بیشتر بدانید کلیک کنید.

جمع بندی

در این قسمت به بررسی راهکارهای دریافت اجاره معوقه در سازمان ها و مراکز ذی ربط پرداختیم. شما می توانید در صورت مواجهه با این مشکلات در وهله اول از بنگاه های معاملاتی که قرارداد خود را در آن جا امضا کرده اید، کمک بخواهید. در صورتی که این راهکار مطالبه و اخذ اجوز معوق از مستاجر موثر واقع نشود، از شورای حل اختلاف و دادگاه های مربوطه کمک خواسته می شود. به این ترتیب به شکایات شما در اسرع وقت رسیدگی خواهد شد. این مشکلات، از دغدغه های بسیاری از موجرین در سر تا سر کشور ما به شمار رفته و آمار پرونده های مربوط به آن ها در حال افزایش است.

این مقاله را برای دیگران ارسال کنید

Telegram
WhatsApp

سایر مطالب

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش مسائل حقوقی املاک

به طور مستمر مقالات علمی یا ویدئوهای آموزشی در سایت بارگذاری خواهد شد تا دانش حقوقی و عملی کاربران گرامی افزایش یافته و در موارد مشابه از آنها استفاده کنند.

تهیه گزارش از پرونده جریانی دادگاه

مطالعه و بررسی اوراق پرونده و دلایل و مدارک طرفین در پرونده و ارائه راهکار منطقی و مناسب جهت دفاع در جلسات رسیدگی دادگاه

درخواست تنظیم قرارداد ملکی

با بررسی مسائل حقوقی مرتبط با ملک، قراردادی نگارش می شود که حتی الامقدور مخاطرات جانبی در نظر گرفته شود تا اختلافات احتمالی به حداقل برسد.

ارزیابی اسناد و مدارک

با مراجعه حضوری به مراجع ذیصلاح از جمله اداره ثبت اسناد و املاک و یا شهرداری و یا از طریق سایت و لینک معرفی شده از طریق اداره ثبت اسناد و مطابقت آن ها با اسناد موجود؛ اصالت مدارک ،ارزیابی و مورد بررسی قرار می گیرد.

وکالت در دعاوی ملکی

جهت درخواست وکالت در دعاوی مرتبط با املاک ، ابتدا با شماره تلفن: ۰۹۱۷۳۲۸۲۴۸۸ تماس گرفته یا در واتساپ پیام دهید، تا در سریعترین زمان ممکن، مسئول دفتر با ارسال پیامک، ضمن اعلام آدرس، تاریخ و ساعت مشاوره حضوری را جهت بررسی حضوری موضوع و یا بررسی مدارک به شما اعلام نمایند.

مشاوره تخصصی ملک

مشاوره تخصصی ملک